MY HUMMUS . 31 Maig 2008 / 31 Mayıs 2008

YOM SHABBAT, 26 IYYAR, 5768
السبت 25/5/1429
Dissabte 31 de Maig, 2008
31 Mayıs 2008


"Plat du jour" :

H u m m u s b i T a h i n a
حُمُّص بالطحينة‎


El Hummus (en àrab: cigró) es una crema o puré molt popular a tot l'orient mitjà, a Israel, Turqia i a Grècia. Plat que se serveix fred i sovint com acompanyament d'altres àpats reduïts com en els Mezze turcs (entremès).
* * *

I N G R E D I E N T S :

300 gr. de cigrons cuits.
1 llimona.
1 gra d'all.
Comí en pols.
Julivert.

1 cullera sopera de tahina (crema de sèsam).

pebre vermell dolç.

Oli d'oliva verge.

Sal.
Pebre negre en pols (opcional).
Pinyons torrats (opcional).

_______________________________________________________

Tahina


P R E P A R A C I Ó :


1- Pelem i deixem nets de pells els cigrons. (Això fará que no ens provoquin gasos ni molèsties en la digestiò).


2- En una font xafarem els cigrons amb una forquilla fins aconseguir una pasta homogènia. (podríem fer-ho amb una batedora si desitjem una crema en lloc d'un puré).
3- Afegim la sal, l'all que previament hem triturat en un morter, una cullerada de comí en pols de les de cafè, la cullerada de tahina, i un raig d'oli d'oliva.


4- Un cop hem fet el puré amb tots els ingredients nomès ens queda emplatar. Posarem en el centre dún plat el nostre hummus i amb una cullera anirem donant voltes desde en centre del plat, en el sentit de les agulles del rellotge, fins arribar a la part exterior deixant un espai de dos o tres centímetres de paspartú. Aixó ens permetrà posar trossos de pa, rosquilles o el que anem a fer servir per menjar el puré. Normalment s'utilitza pa de pita (pa àrab) però jo acostumo a menjar-ho amb pa integral torrat, es veritablemet agradable la suma de les textures: el cruixent i el suau, l'aroma del pa recent torrat i de l'oli i l'all, del comí i la flaire apetitósa dels cigrons i la llimona.
5- Acabarém el nostre plat espolvorant el julivert ven picat per damunt. Amb un colador petit provocarem una lleugera pluja de pebre roig que tenyirà la superficie de puntets sobre el groc del nostre hummus. Finalment un raig d'oli d'oliva verge li donarà una untuositat seductora i una lluentor de cotxe d'estrena.
6- Jo proposo afegir-hi uns pinyons torradets que li donen una gràcia especial.

I... BON APETIT !!

Hoşça kal

2 comentaris:

m ha dit...

Bon apetit! Al·lucino amb el blog! Si tens un ipod i tot! Me voy a copiar! I per començar demà al vespre provaré de fer la recepta d'hummus sense enverinar ningú!

maria ha dit...

Ai, que no em deixa fer comentaris! Al·lucino amb el blog: si tens un ipod i tot!
Demà provaré de fer la recepta d'hummus! Bon apétit!