MY SIMIT . 15 mayo 2008/15 Mayıs 2008



¿Fem un Sımıt ?


Els sımıt son unes rosquilles de pa molt populars a Turquia i que es venen pels carrers com aquí ho fan les castanyeres o a Nova York els venedors de Hot Dogs. Formen part d'un esmorzar que pot eriquir-se tant com hom dessitge. Sovint els Sımıt s'acompanyen amb formatge fresc, cogombre, tomaquet, melmelada de roses, mantega o olives... Així donc, ¿fem un Sımıt?

Ingredients:

-Farina de blat

-Llevat de pa

-Sal

-Sucre

-Llet

-Mel

-Aigua

-Sèsam cru

- Llavors de lli torrades (opcional).

Excel.lent lloc on menjar bons Sımıt a Eminönü.


1) Possem una cullarada de sucre en un got quasi ple d'aigua tèbia i afegim 25 gr. de llevat (per 1/2 Kg de farina de blat).
2) Deixem reposar mitja hora fins al fermentar la mescla. Es formará una brumera espèssa dalt del got.
3) En un bol gran hi possem la farina, una cullarada de sal, les llavors de lli, la mescla d'aigua i llevat i mig got de llet.
4) Amassar fins aconseguir una pasta que no s'adhereix als dits. Te que ser una mica lliscósa però compacte.
5) Deixar repossar 1/2 hora en un recipient segellat amb film de cuina.
6) Passat aquest temps la massa aurá doblat el seu volum.
7) La treiem del recipient i la dividim en porcions del tamany d'una pruna petita.
8) estirem la massa fin aconseguir un "fideu" de l'amplària d'un dit petit i llarg de dos pams.
9) Fem rosques tancant les puntes amb una mica d'aigua.
10) En un plat fons hi possem una mica d'aigua tèbia i una cullarada de mel diluida.
11) En un altre plat (pla) possar-hi les llavors de sèsam ben estèses.
12) Banyar, una per una, les resquilles en l'aigua amb mel i desprès arrebossar-le's amb el sèsam.
13) Calentar el forn a 180 º.
14) Anar possant les rosques o Sımıt en una placa de forn. Tenen que quedar separades perquè al coure's creixerán.
15) Coure vigilant i treure-les del forn quan estiguin ben rosses i les llavors cuites.
16) Amb un pincell pintar la superficie dels Sımıt amb l'aigua de mel i unes gotes d'aigua de roses.
17) Deixar temperar i


¡ A MENJAR-LES !




1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquest pa es una més de les meravelles arqueologiques que hom pot trovar a Istanbul. Proveu-los, i si pot ser, veient el Bòsfor desde Gàlata. Salut companys!!