ISTIKLAL 3ª . 30 Abril 2008 / 30 Nisan 2008

Una "promenade" per Istiklâl
(3ª i última)




(Si, varem perdre. Un partit vibrant en un terreny de joc espectacular. Varem perdre però seguim sent el millor club del mon. Visca el barça i visca Catalunya !!)


* * *

Associació i temple Mevlevi de Gàlata (EMAV)


Sortir del EMAV (Evrensel MevlanaAşıkları Vakfı) Fundació Universal de amants de Mevlana amb l'imatge de la Sema girant dins dels ulls. Enfilar cap a Istiklâl. Avinguda de l'Independència. Pastís que recorda aquell amb el que Juan Goytisolo va metaforitzar i descriure el popular barri del Sentier a París. Multiculturalitat. Tradició i cosmopolitisme. Dinamisme i calma... a Istanbul mai massa calma però...



Enfilant desde Gàlata trovem tot alló que es pot desitjar. El Jazz Cafe, el Bilsak Tiyatro Atölyesi o l'Arkadas Kültür Merkezi (centre d'amics de la cultura), el Borusan Müzik Kütüphanesi (la biblioteca musical Borusan), els consolats de Rússia, de Suècia o el francès, els cinemes Beyoğlu Atlas o Beyoğlu Pera, i el meu cau preferit "Mephisto": llibres i Cd's a mogollón i un ambient relaxat que permet centrar-te i escullir entre els milers de discs que et fan dentetes desde les prestatgeries ben endresades. Lütfen the last CD of Mercan Dede?

Çiçek Pasaji

Konak Kebab restaurant


La cafè/pastisseria Barcelona et pica l'ullet i el restaurant Konak et convida a entrar-hi i demanar un plat de Kebab amb un gran vas de Ayran (beguda de iogurt). ¿uns profiterols a Inci pastanesi? ¡diuen que els millors d'Istanbul!. El Çiçek Pasaji (Passatge de les flors) es compon de unes galeries cobertes farcides de bonics restaurants i algunes tendes. es un lloc que un no es pot perdre si visita la ciutat del bòsfor. Els carrers adjacents están flanquejats per parades de fruita o peix, petits establiments on menjar musclos farcits i d'altres especialitats de per anar picant.




İnönü Stadı BEŞİKTAŞ


Poc a poc un arriba, impregnat de sensacions i vivencies, a la desembocadura del gran riu en la gran plaça: Taksim (Taksim meydanı). Aquesta es una de les places mes grans d'Europa i d'aqui neixen els afluents que et portarán a Dolapdere o Kabataş, cap el İnönü Stadı del Beşıktaş o Harbiye, Niışantaışi o a Şışlı.

Taksim
HOŞÇA KAL

No hay comentarios: